A Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai

MTSZ     Természetjáró     Turista magazin     TuristaShop      TEKA-kártya      Kéktúra      Galyacentrum      Gerecse50

A Magyar Természetjáró Szövetség aktuális projektjei

Aktív turisztikai hálózatok

infrastruktúrájának fejlesztése

Korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívása az egészségtudatos életmódra nevelés, a fenntarthatósági szemlélet széles társadalmi rétegekben történő elterjesztése, a védett természeti kincsek és kulturális értékek ökoturisztikai szemléletű megőrzése.

Ennek egyik fontos eszköze az aktív szabadidős tevékenységek népszerűsítése és integrált kapcsolatrendszerének kialakítása, a természetjárás különböző formáinak fejlesztése. Társadalmi hasznossága megmutatkozik az ismeretterjesztés, a kulturális értékek megismerése és őrzése, a rekreáció területén, továbbá esélyt teremt arra, hogy az alacsonyabb jövedelmű társadalmi rétegek is bekapcsolódhatnak a belföldi turizmusba. A megvalósítandó fejlesztések a biztonságos bejárhatóságon keresztül minden korosztály számára lehetőséget nyújtanak az ország megismeréséhez.

A projekteknek köszönhetően a beavatkozási helyszíneken, az erdő látogatóit fogadó közjóléti berendezések a kor elvárásainak megfelelő módon, hosszú távon is fenntartható, magas színvonalú kivitelben újulhatnak meg, a mindezidáig kevésbé frekventált, ám fejlesztésre méltó területeken új attrakciók jöhetnek létre.

Mindezek tovább erősíthetik a belföldi utazási motivációkat, növelhetik az azok alapján meghozott utazási döntések számát. A fejlesztések hatására a gyalogos természetjárás egyre nagyobb szegmensévé válhat Magyarország turizmusának, és ezzel párhuzamosan nőhet a természeti és kulturális értékek megőrzése, valamint az egészségtudatos életvitel iránti igény.

A jelen projekt keretében megvalósításra kerülő beruházások tovább növelik a már meglévő turisztikai attrakciók látogatottságát. A projekthez kapcsolódó túraajánlások a térségben eltölthető szabadidő lehetőségét biztosítják, ezzel hozzájárulnak a térségbe látogató turisták tartózkodási idejének meghosszabbításához.

——————————————

Az e honlapon feltüntetett projektelemek finanszírozási forrás-függőek,
így a projektek megvalósuláskori tartalmi változásának jogát a Kedvezményezett MTSZ fenntartja.

Kapcsolat     |     Impresszum